Kull 2022 - 2025 består av 9 studenter med ulik bakgrunn og kunstnerisk fokus.
Aina Marie Thiis Franck er født i 2002 og vokste opp i Hurdal Økolandsby i Akershus. Hun har bakgrunn i samtidsdans og andre klassiske dansestiler. I tillegg har Aina en utdanning i kunstfag fra Oslo by steinerskole, med fag som maling og tegning, grafikk, skulptur, bokbinding, analogt fotografi, tekstiltrykk og kalligrafi. I sin kunstneriske praksis fokuserer hun på tilstedeværelse og meditasjon gjennom bevegelse, og det å blande andre kunstuttrykk inn i dansekunsten, som for eksempel tegning, video, tekst og stemmebruk.
Haranni Umakanthan (de/hun) er dansekunstner og koreograf, og er født i 1999. Hun er fra Oslo med røtter fra Tamil Eelam. Praksisen deres fokuserer på helbredelse gjennom bevegelse, tekst, sang, stemme, fotografi og video. Haranni henter blant annet inspirasjon fra bharatanatyam, afro fusion, hiphop, kontaktimprovisasjon og andre improvisasjonsteknikker. I skapende prosjekter tar hun for seg temaer som dekolonisering, kjønn, seksualitet og kultur. Å jobbe stedsspesifikt i offentlig rom har de også stor interesse for og det er et viktig aspekt ved deres kunstneriske arbeid.
Johannes er 22 år gammel og er en norsk-samisk dansekunstner og koreograf fra Bærum. Han har bakgrunn i drama- og teater, fra dramalinja på Rud VGS, teater på Romerike FHS og har i tillegg erfaring med å holde workshops i skapende dans/drama ved blant annet Rud VGS. Han har også erfaring med å komponere musikk og lyd både i skole og hobbysammenheng, og interesserer seg i tillegg for brettspill og ravekultur. Når det kommer til å jobbe med dans og koreografi på HFDK, er han spesielt interessert i nyansene, bevegelsene og rammene kroppen har, i tillegg til å jobbe med tverrfaglighet, og det å se ulik kompetanse og kvaliteter som en styrke i utvikling av et prosjekt eller en relasjon.
Lina Haugen er 21 år og kommer fra Skien. Utallige middager og fritidsplaner har blitt forskjøvet og forhastet opp gjennom årene på grunn av forestillinger og dansekurs. Dansen har vært en stor og viktig del av Linas oppvekst og hverdag - såpass at hun gikk danselinja på Skien VGS og videre søkte seg inn på Høyskolen for dansekunst. I løpet av studiet på HFDK, har bruk av komplimenterende uttrykk som inspirasjon til bevegelse, åpnet opp en ny verden for Lina. Kunnskap om blant annet variasjon, bevegelse, blikk, flyt og pauser, er sentrale i hennes kunstneriske arbeid, og Lina er spesielt opptatt av å bruke presise detaljer og repetisjon som koreografiske verktøy for å fange oppmerksomheten til publikum.
Mari Cederbrand (24) fra Kjelsås i Oslo har bred erfaring innen ulike dansestiler og teater. Hun har blant annet fullført tre år på streetdance-linjen ved Edvard Munch vgs, deltatt i skolerevy og tatt årsstudium i drama og teaterkommunikasjon ved OsloMet. I sine kunstneriske prosesser er hun særlig opptatt av dramaturgi, timing og publikumsinteraksjon. Arbeidene hennes preges ofte av en leken og humoristisk tone, men med underliggende alvorlige og dyptgående temaer. Mari fokuserer nå på å skape forestillinger for barn og unge, og utforsker hvordan elever på barneskolen kan engasjeres i å se, skape og framføre dans i én samlet danseopplevelse.
Marikken er 26 år, og selv om hun både har en bachelor i sosialt arbeid og et årsstudium i drama- og teaterkommunikasjon, har dansen alltid vært en stor del av livet. Marikken elsker hvordan hun kan begynne å le av at noe ser litt rart ut, uten å helt klare å sette ord på hvorfor. Hun mener at det ofte handler om koreografi i utvidet betydning, der kropper eller objekter i tid og rom leses som noe koreografisk, og får henne til å tolke, reagere og føle. I det sceniske er Marikken opptatt av relasjoner, mellom både utøvere, objekter og publikum, og hvordan romlige valg påvirker hva noe uttrykker.
Mattea er født i 2001, og kommer fra Jæren, Rogaland. Hun har en danseteknisk bakgrunn i ulike dansestiler fra Vågen VGS, UngeSPOR (musikalgruppe) og Hedmarktoppen FHS. I tillegg har hun erfaring med koreograf-, underviser- og produsentrollen fra de samme stedene. Mattea er interessert i inkluderende scenekunst, spesielt med barn og unge som målgruppe. Hennes praksis handler om å finne metoder for å bevege seg mest mulig økonomisk og bærekraftig, samtidig som hun jobber med å tenke koreografisk i bruken av komplimenterende uttrykk - spesielt lys, objekt og publikumsplassering.
Nadine er født i 2003 og har vokst opp i både Brasil og Norge. Hun har bakgrunn i både klassiske og urbane dansestiler. Hun har fokusert mest på samtidsdans og hiphop, og gikk danselinjen på Vågen videregående skole før hun begynte på Høyskolen for Dansekunst. For tiden interesserer hun seg for tverrfaglighet og/eller multimedia i hennes kunstneriske arbeid. Hun liker også å jobbe med form og tekstur i dans, med musikk som utgangspunkt for inspirasjon.
Tuva Krohn er 21 år, og kommer fra Jessheim. Hun har danset mesteparten av livet sitt, og startet med selskapsdans som barn, før hun begynte å danse jazz, ballet og moderne på Ullensaker kulturskole. Tuva tok sin videregående utdanning på Jessheim VGS på danselinja der. Nå er Tuva svært interessert i hva kroppen kan gjøre på scenen, hvordan musklene blir tatt i bruk og hva det kan uttrykke på scenen. Hun er også nysgjerrig på hva som skjer med kroppen når den blir sliten, spesielt etter å ha gjort noe over lengre tid. Tuva er interessert i hvordan hun kan jobbe med disse temaene på en måte som både er kroppslig og koreografisk.