På slutten av hvert studieår avholdes eksamen i alle fagemner. Eksamen er todelt og består av én praktisk/kunstnerisk del og én skriftlig del.
Praktisk/kunstnerisk del gjennomføres som solo- eller gruppeprosjekt foran ekstern og intern sensor fra Høyskolen for dansekunst. Prosjektet vurderes ut i fra kriteriene nevnt nedenfor:
Skriftlig del er en hjemmeeksamen, der studenten får minimum 2 uker på å besvare oppgaven. Tema for skriftlig eksamen skal stå i relasjon til praktisk del. Skriftlig eksamen vurderes ut i fra kriteriene nevnt nedenfor:
Dersom ikke alle fagemnene dekkes i tilstrekkelig grad innenfor disse to eksamenene, kan det settes opp deleksamen i de enkelte fagemner.
Studenten gis hvert semester en standpunktkarakter som settes i samarbeid mellom involverte lærere og veiledere ut fra en samlet vurdering av studentens arbeid og utvikling gjennom semesteret.
Studenten skal informeres om standpunktkarakter ved avslutning av semester for semester 1, 3, 5, og senest 14 dager før eksamensperioden starter for semester 2, 4, 6. Studenten skal informeres skriftlig dersom karakteren ”ikke bestått” benyttes.
Endelig standpunktkarakter gis i hvert fagemne ved semesterslutt i semester 2, 4, 6, og inngår på vitnemålet.
Studenter kan maksimalt ha et fravær på 20% i ett fagemne. Ved fravær over 20% regnes fagemnet som ikke bestått.
Studentene vurderes kontinuerlig av skolens pedagoger og veiledere og skal også kontinuerlig vurdere egen prosess, såkalt formativ vurdering. Studentens egenvurdering i dialog med lærer/veileder står sentralt. I tillegg vurderes studenten summarisk gjennom eksamen. Vurderingsformene er valgt for å skape en sammenheng mellom arbeids og undervisningsformene, som er både prosess- og resultatorientert.
Kriterier som legges til grunn for vurdering av arbeids- og læringsprosess i det enkelte fagemne:
Bachelorprosjektet består i likhet med tidligere eksamener av en praktisk/kunstnerisk og skriftlig del. Bachelorprosjektet er i motsetning mer omfattende, og vurderes av både ekstern og intern sensor. Karakteren på bachelorprosjektet settes på bakgrunn av en samlet vurdering av arbeidet fra begge sensorer, i tillegg til en samlet vurdering av alle tre studieår fra intern sensor.
Eventuell gruppeeksamen eller -prøver skal organiseres slik at hver enkelt students kunnskaper, ferdigheter og generelle kompetanse også kan vurderes på individuelt grunnlag.
Om du ønsker å klage må klagen sendes innen tre uker fra saken har oppstått. Klagen skal sendes til den instansen som fattet vedtaket klagen gjelder. Denne instansen skal behandle klagen, og skal påse at saken er så godt opplyst som mulig før saken ev videresendes til styret eller klagenemnda.
Skolens administrasjon eller skolens styre er første klageinstans. Høyskolen for dansekunst skal i tillegg til disse ha en ekstern klagenemnd, som oppfyller Universitets- og høyskolelovens krav til klagenemnd, §5 – 1.
Klagenemnden skal ha 5 medlemmer, hvorav to er studentrepresentanter med personlig vara, valgt av studentene. Leder med vara skal fylle lovbestemte krav til lagdommere og kan ikke være ansatt ved utdanningsinstitusjonen. Det er utviklet et eget reglement for skolens klagenemnd.
I “Forskrift om opptak, studier og eksamen ved Høyskolen for dansekunst” finner du som student informasjon om dine klagerettigheter. Hvis du er i tvil om hvor du skal sende en klage eller trenger veiledning kan du oppsøke skolens administrasjon eller studentombudet ved skolen.
Hva kan du klage på?
Studenter som vil klage skal gjøre dette slik det er beskrevet i forvaltningslovens kap. VI. Slik klage skal sendes senest innen tre uker etter saken er oppstått.
Klagen skal stiles til den instansen som fattet vedtaket klagen gjelder. Denne instansen skal behandle klagen, og skal påse at saken er så godt opplyst som mulig før saken videresendes til styret eller klagenemnda.
Klagenemnda behandler ikke saker som gjelder tilsettingsforhold, karakterfastsetting og opptak.