Styret fastsetter opptaksrammen for hvert studieprogram, herunder bachelor i dansekunst ogkoreografi.
Søknadsfrist og dato(er) for opptaksprøve fastsettes av styret, og kunngjøres på HFDKs nettsted og i eventuelle felles opptaksportaler.
Dersom det for et studium kreves politiattest (jf. uhl. 2023 § 12-2), skal kravet fremgå i tilbudsbrevet, med frist for å levere attesten.
(1) Ved bruk av falske dokumenter eller annen uredelig opptreden i forbindelse med opptak, gjelder reglene i universitets- og høyskoleloven (2023) kapittel 12, særlig § 12-1. Styret selv eller institusjonens klagenemnd kan fatte vedtak om å avvise søknaden, annullere tildelt opptak eller gi en karantene på inntil ett år.
(2) Dersom en søker ikke respekterer et vedtak som nevnt i første ledd, kan styret eller klagenemnda i særlige tilfeller fatte vedtak om bortvisning fra institusjonens områder eller arrangementer, for eksempel hvis søkeren fortsetter å opptre forstyrrende på institusjonens eiendom under opptaksprøver.
Søkere som er tatt opp som student ved HFDK kan få reservert studieplassen grunnet graviditet, for å avtjene verneplikt/siviltjeneste eller annen vektig grunn. Den som får innvilget søknad om utsatt studiestart, får reservert studieplassen til neste gang studieprogrammet har ordinær studiestart.
Søknad om opptak skjer på fastsatt søknadsskjema. Alle dokumenter som skal gi grunnlag for opptak, må følge søknaden. Dokumentasjonen skal være attestert kopi av originaldokumentet.
HFDK fastsetter start- og sluttdatoer for hvert semester, og kunngjør disse i god tid. Normalt består studieåret av to semestre (høst og vår) med eventuelle ferieavviklinger.
HFDKs faglige og administrative ledelse avgjør søknader om å få godskrevet utdanning fra andre norske eller utenlandske institusjoner, jf. uhl. 2023 kapittel 9.
HFDKs faglige og administrative ledelse avgjør søknader om å få godkjent en utenlandsk eller norsk utdanning som ikke er underlagt uhl. 2023, som jevngod med et studieprogram ved HFDK.
Studenter med utdanningsplan meldes automatisk opp til eksamen i henhold til plan. Andre studenter (hospitanter mv.) må melde seg innen de frister som HFDK fastsetter.
Studenter har normalt inntil tre forsøk i samme fag/eksamen, med mulighet for dispensasjon i særskilte tilfeller. «Ikke møtt» uten gyldig grunn regnes som et forsøk.
Dersom et emne opphører eller endres vesentlig, kan studenter som allerede er i gang med emnet, ha rett til én eksamen etter gammel ordning innen ett år.
En student kan få fritak fra eksamen, prøve eller obligatorisk undervisning når tilsvarende er bestått ved annen institusjon, jf. uhl. 2023 kapittel 9 og HFDKs prosedyrer. Søknad skal leveres til høyskolen og blir vurdert av faglig ledelse. Styret er første klageinstans i fritakssaker. Frist for å søke fritak fra fagområder er 1. september for høstsemesteret, og 1.januar for vårsemesteret. Med søknaden skal det vedlegges attestert kopi av vitnemål eller karakterutskrift og utdanningsplan eller tilsvarende inkludert pensumliste fra det kurs eller den eksamen som er grunnlaget for søknad om fritak.
HFDK benytter normalt en karakterskala «bestått/ikke bestått».
HFDK skal ha et læringsmiljøutvalg i henhold til uhl. 2023 § 10-10. Utvalget skal arbeide foret godt fysisk, psykisk og organisatorisk læringsmiljø for studentene. Se for øvrig høyskolens forskrift for læringsmiljø og LMU.
Klagenemnda kan annullere eksamen eller obligatorisk aktivitet ved fusk, jf. uhl. 2023 § 12-4.
Studenter kan bringe vedtak om bortvisning, utestenging og skikkethet inn for tingretten i den rettskretsen hvor HFDK har sitt hovedsete, jf. uhl. 2023 § 12-10. Søksmål må reises innen tre måneder etter endelig vedtak.
Studenter som har fullført og bestått ett eller flere fagemner, kan be om karakterutskrift. Utskriften skal angi emne, omfang (studiepoeng) og dato for bestått.
Forskriften trer i kraft 3.mars 2025.
Fra samme tidspunkt oppheves tidligere forskrift (23.02.2015) med senere endringer.