improvisasjon

I studio: Rannei Grenne

I studio med Rannei Grenne
Studentene har hatt dansekunstner Rannei Grenne i teknikk og bevegelse gjennom hele høsten og nå til våren. Rannei er utdannet dansekunstner fra Skolen for Samtidsdans 2008-2010 og Dans och Cirkushögskolan (BA i dans) 2010-2013. Grenne jobber skapende og utøvende med dans, med base i Oslo.

 

Dette sier Rannei om sine timer:

 

I mine timer denne perioden har vi fokusert mye på bevisstgjøring av valg vi tar. Vi har brukt mye tid på å virkelig kjenne etter i kroppen hva vi faktisk gjør og hvordan vi gjør det. Et annet fokus har vært spenning/avspenning. Hvordan bruker vi spenning, eller kraft for å sette i gang bevegelse. Hvor mye kan jeg spenne musklene i kroppen. Hvordan bruker vi kraft for å forflytte oss, gjennom å skyve fra gulvet, som i et hopp for eksempel. Hvordan vi kan jobbe økonomisk; altså slippe opp spenninger, eller hvordan porsjonere ut kraften, slik at vi kan holde ut over lengre tid. For eksempel – hvor spenner det i kroppen og kan jeg slippe den spenningen og fremdeles være i den samme posisjonen, men også motsatt – hvor mye kan jeg spenne og hva gjør det med bevegelsene jeg gjør. Vi har ofte begynt med et fokuspunkt, og så bygd på med flere og flere oppgaver i løpet av timen.

 

Jeg håper studentene har brukt timene til å utfordre seg selv i både hva de gjør og hvordan de gjør det. Og at de ser at de kan gå lengre i utforskningen av noe selv om det er utfordrende på ulike måter, og gjennom det se mer av sitt potensiale; at de greier mer enn de kanskje tror. Jeg håper de finner mange muligheter i egen kropp og uttrykk gjennom oppgavene jeg gir.

 

I studio med Rannei Grenne

 

I studio med Rannei Grenne 

I studio med Rannei Grenne

 

I studio med Rannei Grenne

 

 

Foto: Lilja Björk Haraldsdóttir

CODA festivalen – impro, inntrykk og refleksjon

De siste to ukene har studentene deltatt på CODA-festivalen, nordens største dansefestival, som holdes annenhvert år i Oslo. Festivalen viser en bredde av forestillinger innen samtidsdans sjangeren i tillegg til å sette opp en rekke seminarer, happenings, klasser og workshops.

Studentene fikk i oppgave å se så mye som mulig på festivalen og ble oppfordret til refleksjon, ledet av dansekunstner Ida Frømyr Borgen, om forestillingene. Refleksjonen har foregått både muntlig, skriftlig og fysisk, og de har hatt et spesielt fokus på opplevelsen av det de har sett.

Onsdag 23. oktober tok de med seg dette arbeidet ut i gatene, til CODA-festivalens egne improfirkant på Grünerløkka. Studentenes oppgave var å reflektere over det de hadde sett og opplevd på festivalen gjennom bevegelse. De hadde med seg en hatt fylt med lapper med de ulike forestillingstitlene på, og det var publikum sin oppgave å trekke en lapp og lese opp tittelen. Improen varte i ca 45. min.

 

 

Foto: Ida Frømyr Borgen