Duo og trio arbeid (uten publikum)

Studentenes duo og trio arbeid – No handshaking Ms Corona!

Vi er alle påvirket av restriksjonene som følger Covid-19 dette semesteret.  Våre studenter har vært heldige og fått jobbe videre sammen i små grupper på 2 og 3 personer.

De har fått i oppgave å lage en duo eller en trio med musikk og lys som komplimenterende uttrykk, dette har de jobbet med de siste ukene i svart produksjons rom. Som en introduksjon til det å jobbe med lys holdt lysdesigner Ingeborg Staxrud Olerud en ukes workshop for de. Der fikk de lære grunnprinsippene og teknikkene til det å bruke og sette lys, programmere et enkelt lysbord, hvilken effekt forskjellige typer lys har osv.

På grunn av strenge restriksjoner i Oslo får de ikke vist verkene sine for publikum,  men i dag fikk de vist internt for noen få av skolens ledelse.

I stedet for åpne visninger får studentene innføring i det å filme dansekunst med videograf Elin Osjord,  som kommer til å veilede de med filming, klipping og redigering av egne verk de neste to ukene.

Her under kan dere se en smakebit av forestillingene:

Sammentidig av

Aurora Arnstad, Jon Bugge Mariussen og Sunniva Kongstein Rognlien

Bråkete kropper i et rom fylt av stillhet.

Synlighet og usynlighet sammen samtidig.

DESTROY AFTER USE

Aurora Arnstad, Jon Bugge Mariussen, Sunniva Kongstein Rognlien

Aurora Arnstad, Jon Bugge Mariussen, Sunniva Kongstein Rognlien

You get so emotional baby av

Emma-Sofie Feen Kvarsnes og Stine Gjestvang

Pink on her face

I think I see her smiling

I’ts hard to walk in a dress, it’s not easy

«You get so emotional baby»

Emma-Sofie Feen Kvarsnes og Stine

Bare en gang til av

Amalie Beate Myhre og Anne Halonen

Jeg skrudde på platespilleren. Jeg strakk ut armene som en invitasjon, mens stekeovnen suste i bakgrunnen. Du stelte deg inntil meg, svett på ryggen etter å ha vært på jobb hele dagen. Vi svaiet, side til side. I takt med rytmen som fylte rommet. Det luktet boller i hele leiligheten. Nei, det stemmer ikke, jeg lagde spagetti. Det luktet spagetti i hele leilighet. Du hvisket «jeg elsker deg». Eller var det jeg som sa det.

Amalie Beate Myhre, Anne Halonen

Amalie Beate Myhre, Anne Halonen

Stuck between my teeth av

Maria Plener, Emilie Østby og Emma Öberg

Drip, drip drop.

It was heavy. A package of meat, veins and tendons. Everything went from dark to light. Piece after piece, a soft crunch.

It was a spectrum of colors, liquid everywhere but, yet, tasteless.

At first it was brutal, everything was stuck between my teeth. Dripping from my jaw, and swept away by the shower. I fiddled with the symmetric content, every string was unique. Was it really sweet? or was it placebo?

Maria Plener, Emilie Østby, Emma Öberg

Maria Plener, Emilie Østby, Emma Öberg

 

Tekst: Lilja Björk Haraldsdóttir

Foto: studentene selv