I studio: Jon Filip Fahlstrøm

Dette semesteret har studentene hatt workshop med dansekunstner og pedagog Jon Filip Fahlstrøm. Jon Filip er blant annet utdannet fra Skolen for Samtidsdans og Kunsthøyskolen i Oslo, og har i løpet av sin karriere jobbet med Zero Visibilty Corp., Iceland Dance Company og Carte Blanche for å nevne noen. I workshopen har han fokusert på å jobbe med prinsipper som kraft, fraskyv og impulser. Dette for å utforske ulike innganger til – og uttrykk i – gulvarbeid.

Jon Filip skriver om eget arbeid i møte med studentene:

Med 1ste klasse ved HFDK har vi jobbet med bruk av kroppens overflate mot gulvet. Dette har vært en ren danseteknisk tilnærming med fokus på å oppdage/ gjenoppdage kroppens forhold til underlaget og potensialet det kan ha. Metoden har vært å blande grunnleggende prinsipper med dansetekniske øvelser gitt av pedagogen. Vi har brukt mye tid på få prinsipper, fordi hvert prinsipp innebærer enormt mye informasjon og et hav av muligheter.

 

 hfdk_klassejonfilip_fotohannefrostadhaakonsen_03

hfdk_klassejonfilip_fotohannefrostadhaakonsen_10

hfdk_klassejonfilip_fotohannefrostadhaakonsen_02

hfdk_klassejonfilip_fotohannefrostadhaakonsen_07

Alle foto: Hanne Frostad Håkonsen