I studio: Loan Ha

I høst har studentene teknikk- og bevegelsesklasser med dansekunstner Loan Ha. Loan er utdannet ved Skolen for samtidsdans (nå: Høyskolen for dansekunst) og P.A.R.T.S i Brüssel. Hun har blant annet jobbet med Dreamscreen prod. v/ Kristina Gjems, Sandy Williams, Pia Maria Roll og Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi.

I møte med studentene på Høyskolen for dansekunst vil Loan fokusere på hvordan en gjennom små forandringer kan endre måten en beveger seg på og uttrykket i dette. De første ukene har studentene jobbet med fysiske prinsipper som strekk, forlengelse og slipp. Videre har de jobbet alene og i duo, med fokus på kroppens ulike kontaktflater. Jeg har også introdusert ideen om rom, som det indre og ytre rommet. Hva skjer inni deg akkurat nå? Hvilke bevegelser har vi på innsiden? Studentene har fått i oppgave å legge merke til pusten, og registrere alle bevegelsene som skjer bare ved å puste, sier hun.

Heller enn å lære studentene en satt koreografi, gir Loan ulike bevegelsesoppgaver i sine klasser. Oppgavene har ulike innfallsvinkler, og kan romme forskjellige uttrykk – for alle er jo forskjellige, poengterer hun. Som danser er jeg ikke ute etter å skape imponerende glansbilder, men å snakke om mer komplekse kropper og identiteter i bevegelse, avslutter Loan. Se bilder fra klasse under:

HFDK_klasse med Loan_fotoHanneFrostadHåkonsen_2017-01-25 12_red2

HFDK_klasse med Loan_fotoHanneFrostadHåkonsen_2017-01-25 12_red6

HFDK_klasse med Loan_fotoHanneFrostadHåkonsen_2017-01-25 12_redred

HFDK_klasse med Loan_fotoHanneFrostad åkonsen_2017-01-25 12_red

HFDK_klasse med Loan_foto Hanne Frostad Håkonsen_2017-01-25 12HFDK_klasse med Loan_fotoHanneFrostadHåkonsen_2017-01-25 12_red

Tekst og foto: Hanne Frostad Håkonsen